Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Afgelast: Rondleiding oude AVRO-gebouw

8 april 2020 @ 19:00

Gratis

ivm Coronavirus maatregelen is de in april geplande rondleiding door het oude AVRO studiogebouw afgelast.

 

 

Ruim een jaar geleden heeft de buurtvereniging een bezoek georganiseerd aan het M-gebouw. Een nieuw en modern pand waar een aantal studio’s en omroepen gehuisvest is.

Op woensdag 8 april om 19.00 uur wordt voor de leden van de buurtvereniging nu een rondleiding door het oude in 1936 officieel geopende AVRO-gebouw verzorgd.

U wordt bij de hoofdingang van het AVRO-gebouw welkom geheten met een kop koffie. Houd er wel rekening mee dat zich in het gebouw veel trappen bevinden. Een aantal breed, maar sommige wat smaller en steiler. We gaan namelijk ook de kelders onder het gebouw bezoeken. De ruimtes die we bezoeken zijn leeg en ook niet altijd helemaal schoon. Alle gebruiksvoorwerpen zijn meegenomen bij de verhuizing.

Maar u krijgt wel een schitterend beeld hoe in dit gebouw de studioruimtes apart zijn gefundeerd en los gehouden van de buitenmuren om geluidsoverdracht van buiten te voorkomen. De kleinere studio’s zijn indertijd door middel van kurkisolatie en een zwevende constructie ingebouwd. Zo kunt u de galmkamers zien en een put van 16 meter diep voor eigen watergebruik, de tunnel onder het Melkpad naar de Vioolkist, de grote studio, artiestenkleedkamers etc.

Ook heeft u de mogelijkheid om de sportschool (Dudok Private Gym) die in het voormalige restaurant van de AVRO gevestigd is, te bekijken.

 

Wilt u de rondleiding bijwonen? RSVP dan graag via dit formulier invullen.

 

Via bijgaande link kunt u zich reeds verdiepen in de geschiedenis van de AVRO en dit pand:

Geschiedenis van het AVRO studiogebouw

 

Gegevens

Datum:
8 april 2020
Tijd:
19:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Buurtvereniging Trompenberg Zuid
E-mail:
info@trompenbergzuid.nl
Site:
http://trompenbergzuid.nl